30 Ekim 2009 Cuma

Omega 3lerin emilimleri arasında ne fark vardır? Omega 3 miktarı yüksek olanlar daha mı çok emilir?

Fosfolipidler hücrelerin doğal yapısında mevcuttur. Triaçilgliserol (TAG) ise trigliserid demektir (gliserole bağlı biri doymuş, biri doymamış, üçüncüsü ise doymuş ya da doymamış olabilen üç yağ asidi bağlanan bir yapıdır). Aralarındaki en temel fark önce emilimlerinden, sonra da dokulara omega 3 taşıma kapasitelerinden gelir: en düşük omega 3 taşıma kapasitesi triaçilgliserol yapıda olan preparatlarda, en yüksek omega 3 taşıma kapasitesi de fosfolipid yapıdadır (Vectomega).
Yukarıdaki şekille (büyütmek için üzerine tıklayınız) açıklarsak, standart ürünler daha bağırsaktan emilirken %90 kayba uğruyor, hücre içine de emilebilen 10 birimin ancak %8'i geçebiliyor.
Yani 1000 mg (1 gram) standart bir ürün içildiğinde, bunun hücre içine ulaşabilen miktarı 8 mg civarındadır.
Bu da göstermektedir ki, ürünün içerdiği miktardan önce, içerdiği omega 3'ün yapısı ve vücutta emilip dokulara yüksek miktarda ulaşması önemlidir.


Vectomega, standard balık yağı preparatlarından 50 kata varan daha yüksek emilime sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu bölümü sorularınızı iletmek için de kullanabilirsiniz.
Tercihen e-posta göndererek yorumlarınızı yapınız: "e-postayla abone olun" sekmesinden...
Yorum kutusunun altındaki "Yorumlama biçimi"nden 'Adı/URL' seçeneğini işaretleyerek de iletebilirsiniz; 'Adı'kısmına isminizi,'URL'kısmına da servis sunucunuzu (yahoo.com, gmail.com vb.)yazarak gönderiniz.
Aksi durumda geçerli bir e-mail adresi bilgisi olmadan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.
İletişim bilgileriniz gizli tutulacaktır.