21 Mayıs 2009 Perşembe

Vectomega ne zaman ve nasıl kullanılır ?

Eğer haftada 3-4 kere çevre kirliliği sorunu olmayan yerlerde yakalanmış, taze ve eti yağlı soğuk deniz balığı (somon, morina, sardalya vb.) yiyorsanız (kızartmamak ve bitkisel[1] yağla pişirmemek koşuluyla!), doğal yoldan omega 3 alıyorsunuz demektir; ancak kalp-damar sisteminizde, eklemlerinizde bir rahatsızlık ya da iltihabi bir hastalığınız, depresyonunuz varsa, omega 3 ihtiyacınız daha da artmış demektir, sadece beslenmeyle karşılayamazsınız.

Besin desteği olarak Vectomega’yı günde 2 tablet almakta fayda vardır. Sağlık durumunuza göre, doktorunuz daha yüksek bir doz da önerebilir.
Omega 3 preparatlarıyla doz aşımı olmaz, ancak içine A, D vitamini takviyesi yapılmış preparatlar veya balık yağı şuruplarında, özellikle A vitamini yüksek miktarlarda zararlı olduğundan, önerilen dozlara dikkat etmek gerekir.

Vectomega’da ayrıca A ve D vitaminleri ilavesi olmadığından güvenle kullanılabilir.

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunda yüksek dozda omega 3 kullanıldığına dair yayın ve çalışmalar mevcuttur.

Vectomega günün herhangi bir zamanında alınabilir. Ama eğer kolesterolü düşürmek (total kolesterolü ve "kötü kolesterol" olarak bilinen LDL kolesterolü düşürür; "iyi kolesterol" olarak bilinen HDL kolesterolü yükseltir) amacıyla alınıyorsa, kolesterol metabolizmasının arttığı gece saatlerinde almak daha iyidir.

[1] Ayçiçek yağı, Mısırözü yağı gibi.

İstavrit değil Somon

5 yorum:

  1. Vectomega deri hastalıklarında da etkili midir?
    Benek

    YanıtlaSil
  2. Doktor arkadaşımın tavsiyesiyle sabah, öğle ve akşam yemeklerden yarım saat önce ve gece yatmadan önce,yaklaşık 1 aydır bu şekilde alıyorum.
    Kolesterolümü düşürdüğü gibi, dizlerimdeki ağrılar da azaldı.
    Servet

    YanıtlaSil
  3. Oğlum Vectomegayı hiç itiraz etmeden kullanıyor.

    YanıtlaSil
  4. Bu ilacı hangi yaş üzeri kulana bilir ?

    YanıtlaSil
  5. Vectomega ilaç değil, bir sağlık destek ürünüdür.
    Vectomega'yı tablet yutabilecek yaşta olan herkes kullanabilir.
    İlginize teşekkür ederiz.
    Editör

    YanıtlaSil

Bu bölümü sorularınızı iletmek için de kullanabilirsiniz.
Tercihen e-posta göndererek yorumlarınızı yapınız: "e-postayla abone olun" sekmesinden...
Yorum kutusunun altındaki "Yorumlama biçimi"nden 'Adı/URL' seçeneğini işaretleyerek de iletebilirsiniz; 'Adı'kısmına isminizi,'URL'kısmına da servis sunucunuzu (yahoo.com, gmail.com vb.)yazarak gönderiniz.
Aksi durumda geçerli bir e-mail adresi bilgisi olmadan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.
İletişim bilgileriniz gizli tutulacaktır.