20 Mayıs 2009 Çarşamba

Vectomega kilo aldırır mı?

Vectomega, "yağ" formundaki diğer ürünlerden (şurup, sıvı içeren kapsül, vb.) farklı olarak tablet formundadır ve bir tablet 2.7 kcal'dir.

Ayrıca, uzmanlar "kilo vermek için omega 3-omega 6 dengesinin, omega 3 lehine düzelmesi önemlidir" diyorlar.

Bunu destekleyen bir yayında (Journal of Nutrition), doku kültürü üzerinde yapılan bir araştırmada, ileride “tam teşekküllü yağ hücreleri”ne dönüşecek ‘aday’ hücreler (preadipositler), seçilmiş konsantrasyonlarda (25 – 50 – 200 µmol/L) DHA içinde tutulmuş ve görülmüş ki her üçünde de yaşayabilir hücre sayısı azalmış. Araştırmacılar bunu DHA’nın yağ hücrelerinin programlanmış ölümü üzerine etkisine bağlamıştır.

Ayrıca yine görülmüş ki DHA, bu ‘aday’ hücrelerin ileride “tam teşekküllü yağ hücreleri”ne dönüşmesini ve yağ depolamasını – kullanılan doza bağlı olarak- azaltmaktadır.

Bu araştırmaya göre kısaca söylersek, DHA
yağ hücrelerinin ölümünü hızlandırdığı gibi, geride kalanların da yağ depolama kapasitesini azaltıyormuş.
Yani diyet ve egzersiz programlarına destek olacak bir etkiden bahsediyoruz – bir yandan zayıflamaya destek olurken, diğer yandan da genel etkileri dolayısıyla sağlığın korunmasına yardımcı olmak şeklinde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu bölümü sorularınızı iletmek için de kullanabilirsiniz.
Tercihen e-posta göndererek yorumlarınızı yapınız: "e-postayla abone olun" sekmesinden...
Yorum kutusunun altındaki "Yorumlama biçimi"nden 'Adı/URL' seçeneğini işaretleyerek de iletebilirsiniz; 'Adı'kısmına isminizi,'URL'kısmına da servis sunucunuzu (yahoo.com, gmail.com vb.)yazarak gönderiniz.
Aksi durumda geçerli bir e-mail adresi bilgisi olmadan yorumlarınız yayınlanmayacaktır.
İletişim bilgileriniz gizli tutulacaktır.